Lunsj og middag


Masor Dal

Du trenger:
·         1 kopp linser(gule)
·         2,5-3 kopper vann (ha ekstra vann stående, hvis det skal bli nødvendig å fylle på)
·         2ts Gurkemeie(haldy)
·         1 ts Chilipulver
·         1 ts Garma Marsala
·         1 ts salt
·         1 ts malt koriander
·         1 ts malt kumin
·         1 håndfull fersk koriander
·         1cm fersk ingefær (finhakket)
·         1 boks tomater
·         1 løk (finhakket)
·         3-4 fedd hvitløk (finhakket)
·         Olje(solsikkeolje) til steking

Vann ut linsene i 2 kopper vann i 25 min.
Kok opp med tørkede krydder.
Ha i tomater og la det koke opp på ny og skru ned varmen.
Kok linsene møre under lokk, rør innimellom
Når linsene er møre, skru av varmen.
Varm stekepanne med olje og fres løken, når den begynner å bli mør tilsetter du hvitløken og ingefær. Når hvitløken er mør, hell blandingen over i kjelen og rør.

Tilsett hakket frisk koriander.
Serveres med Ris, raita og nan